Vintervejr på vej til Danmark – rammer os i løbet af ugen

Indtil videre har december budt på milde temperaturer og våde dage for årstiden, men i løbet af ugen bliver det betydeligt koldere, og der er efterhånden mulighed for at få lidt julesne.

TV2 Vejret skriver følgende:

“På bagsiden af weekendens blæst er vinden nemlig på vej op mod nordvest, og tirsdag drejer vinden videre mod nord og gradvist helt over i det østlige hjørne.

Det er et koldt verdenshjørne på den her tid af året, og så kan decideret kold luft efterhånden blæse frem mod Danmark fra Finland og Rusland.

5 døgnsprognose. Data på baggrund af mandag morgens GFS model.
Foto: Danmark Vejret

Resultatet er, at vi så småt fra onsdag og især torsdag og ind i weekenden kan begynde at få slud- og snebyger ved kysterne.

Kold luft over lunt vand giver klassiske byger

Kombinationen af kold luft og relativt lunt vand er velkendt inden for meteorologien. Det er den klassiske opskrift på byger, og er luften kold nok, bliver det til snebyger.

Sådan kan det meget vel blive i den sidste halvdel af ugen.

Mest udsat for snebyger er man langs Østersøens kyster, især på Bornholm, Møn, Falster og Lolland og i det østlige Jylland ud mod Kattegat. Her er det især området fra Djursland og ned til Lillebælt, som har den største mulighed for snebyger.”

Læs den fulde artikel her: http://vejr.tv2.dk/2018-12-09-nu-skifter-vejret-sne-har-kurs-mod-danmark

Skribentkilde: TV2 Vejret