En frostklar morgen. Foto: Tom Poulsen

Vinterkulde på vej: Så kold bliver weekenden

Betydeligt koldere luft med mulighed for slud og snebyger har kurs mod Danmark, og rammer os i weekendens løb.

5 døgnsprognose.
Foto: Danmark Vejret

Hvis man ikke allerede har fundet det varme tøj frem, så er det ved at være på høje tid – i hvert fald hen over weekenden. Kold vinterligt luft vil fra lørdag strømme ned over Danmark fra nord og nordøst, mens et lavtryk passerer lige syd om landet.

Det kan i nat og lørdag morgen give slud, sne og lokalt isslag over den sydlige del af landet, mens man i Nordjylland risikerer snebyger.  Temperaturen vil maks komme op mellem frysepunktet og 3 graders varme.

Søndag bliver endnu koldere, men også meget pænere. Der er nemlig lagt op til en særdeles smuk afslutning på weekenden – masser af sol, men køligt med temperatur, der maks kommer op omkring frysepunktet.

Iskolde nætter

I forbindelse med det klare og stille vejr, kan temperaturen i nattetimerne samt i de tidlige morgentimer styrtdykke. I det indre Jylland kan man natten til søndag og natten til mandag nå ned mellem 7 og lokalt 10 graders frost.

Forventet temperatur natten til søndag.
Foto: Wetterzentrale.

Også i resten af landet kan man forvente kolde nætter – generelt ned mellem 2 og 6 graders frost.

Med rolige vindforhold og mulighed for sne på jorden enkelte steder, er der lagt op til en dag med gåture i det smukke vejr.