Vinteren kom på besøg i Nordsverige

Sverige er et langt land, så der kan af og til være store forskelle på vejret i nord, og i syd.

Men efter at varmebølgen toppede i Norrland i weekenden, var det blevet betydeligt koldere i løbet af natten til tirsdag.

-6,8 grader – laveste i 27 år

Ved målestationen i Latnivaara faldt temperaturen til –6,8° grader i løbet af den korte sommernat , som er det laveste man har registreret i Sverige i Juni siden 1991.

Et stykke til den koldeste

Det er det koldeste man har registreret i lang tid, men den koldeste Juni nat indtil videre, var den 2 juni 1907, da man målte –9,8 grader i Vassijaure, fortæller meteorolog Charlotta Eriksson fra SMHI.

Det er meget kold luft for årstiden som er trukket ned over Sverige. I det nordligste Norrland lå maksimumtemperaturerne mellem 5 og 10 grader. I Mellemsverige nåede man ikke meget over de 15°. Det var kun i den aller sydligste del man havde reelt sommervejr, med Halmstad som nåede 26,1°.

Kommende nat bliver kold

I nat ventes der nattefrost i den nordlige halvdel af Sverige. Og i højere terræn er der risiko for sne og snebyger og ret blæsende vejr. Nattemperaturerne kommer til at ligge mellem 0 og -5° men lokalt koldere.

Ifølge SMHI kommer varmen ret hurtigt tilbage da en portion varm luft trækker op sydfra – varmen når dog ikke Norrland før slutningen af ugen.

Skrevet af: Michael, indehaver af facebooksiden: Vejret Vendsyssel

//Danmark Vejret