Uvejr med torden og skybrud rammer os i dag

Kristi himmelfartsdag starter med sol og varme, men ender formentlig i et ordenligt tordenbrag i eftermiddag.

TV2 Vejret skriver følgende:

“De fleste af os står op til endnu en solrig og lun morgen, hvor vejret indbyder til morgenmad på terrassen, og hvor strandturen måske allerede er blevet planlagt på denne Kristi himmelfartsdag.

Men skindet bedrager, fristes man til at sige, for en koldfront skal i løbet af det kommende døgn passere Danmark med bulder og brag, og der er risiko for, at man nogle steder får ganske store mængder regn og måske sågar skybrud.

På grænsen mellem varmen over Danmark og det køligere vejr over Nordsøen vil der i dagens løb dannes talrige og kraftige regn- og tordenbyger, som fra sydvest vil brede sig op over landet

Risiko for skybrud

Tordenbygerne huserer allerede i den østlige del af Nordsøen fra morgenstunden, men de vil blive flere i eftermiddagens løb, hvor de første af slagsen ser ud til at ramme den sydlige og vestlige del af Jylland.

Herfra bevæger tordenbygerne sig fra sidst på eftermiddagen og først på aftenen op over landet.

Det er mod syd og vest i landet, at tordenbygerne forventes at blive kraftigst.

Prognose for nedbør – kristi himmelfartsdag.
Foto: WXCharts

Her kan der blive tale om det, som de fleste danskere ville betegne som et regulært uvejr, der kan give anledning til talrige lynnedslag og skybrud – det vil sige mere end 15 millimeter regn på en halv time.

25 grader inden tordenvejret rammer os

Inden tordenbygerne når frem til landet, bliver det en ganske varm dag, hvor temperaturerne igen kan nå op nær 25 grader og måske give os årets femte sommerdag.

Temperaturprognose for kristi himmelfartsdag.
Foto: Danmark Vejret

Varmest ser det ud til at blive i det centrale og østlige del af Jylland samt på Øerne, og det kunne meget vel være Lolland eller Nordsjælland, som løber med Kristi himmelfartsdags varmeste vejr.”

Du kan læse hele artiklen her: http://vejr.tv2.dk/2018-05-10-uvejr-truer-danmark-med-torden-og-skybrud