Foto: Niels Marius Andersen

Sommervarme på vej: Her får man 25 grader tirsdag

Rigtig sommervarme vil tirsdag (i morgen) blæse op over landet fra syd, og kan flere steder sende termometeret op på 25 grader, som er en meteorologisk sommerdag.

Selvom alle dage i august har budt på minimum 20 grade, så har kun få af dem budt på en rigtig sommerdag – dette kan vi gøre bedre i morgen.

Med andre ord – så vil morgendagens sommervarme give os den første sommerdag i 14 dage, såfremt de seneste prognoser holder stik.

Forventede temperaturer over Danmark tirsdag eftermiddag. Foto: Danmark Vejret
Forventede temperaturer over Danmark tirsdag eftermiddag. Foto: Danmark Vejret

Det mest sandsynlige er, at vi generelt når op mellem 20 og 24 grader de fleste steder i landet, men ganske lokalt kan man over Sønderjylland, Østjylland, Fyn, Lolland og Falster nå de magiske 25 grader.

Selv om aftenerne er blevet mørkere, så hindre det ikke temperaturen i at være ganske hæderlig for august – temperaturen vil tirsdag aften ved 20-tiden ligge på mellem 17 og 20 grader. Der er derfor rig mulighed for at tænde op i grillen.

Som vi kender det, generelt for sommeren 2017 – så morgendagens sommervarme kun for at ‘hilse’ – natten til onsdag vil en front passere landet vestfra med regn og stedvis torden, hvorefter køligere atlanterhavsluft atter strømmer ind over Danmark.