Foto af vintersæsonens første sne. Fotograf: Henning Svindborg, Støvring v. Aalborg

Søndag fik vi vintersæsonens første sne

Lidt usædvanligt ovenpå en ellers varm start på oktober, at søndag flere steder bød på vintersæsonens første sne, endda i fine mængder.

TV2 Vejret skriver følgende:

“For første gang i løbet af dette vinterhalvår er der faldet sne. De første snefnug dalede natten til søndag ned flere steder i Jylland og gav hvide græsplæner, veje og fortove.

Det skete stort set samtidig med urene blev stillet en time tilbage fra sommertid til normaltid, og de første billeder af den nyfaldne sne kom fra den nordlige del af Jylland, Midtjylland og Østjylland, hvor byger dannet over Kattegat og Skagerak gav snevejr ved temperaturer lige omkring frysepunktet.

Foto af vintersæsonens første sne.
Fotograf: Henning Svindborg, Støvring v. Aalborg

Ifølge de første meldinger er der faldet omkring et par centimeter, der hvor sneen er faldet – men der kan nå at falde mere, for flere steder i den nordlige og østlige del af Jylland, hen over Vestfyn, samt i Nordvestsjælland er der søndag morgen byger i luften, mens temperaturen flere steder ligger under frysepunktet.

Tidligste snevejr i seks år

Med den første sne så tidligt som den 28. oktober er snevejret det tidligste i Danmark i seks år.

Ikke siden et snevejr den 25. oktober 2012 er der faldet sne tidligere.

De tidligste snevejr i nyere tid oplevede vi i 2003, hvor det sneede 19. oktober, mens vi 1992 allerede havde snevejr 16. oktober.”

 

Læs den fulde artikel her: http://vejr.tv2.dk/2018-10-28-her-er-vinterens-foerste-sne-faldet-og-det-sner-stadig

Kilde: TV2 Vejret