En grå og regnfuld dag i Gjern, tæt på Silkeborg. Foto: Mike Madsen

Skyerne hænger tungt i weekenden

Der er ikke meget nyt under skyen denne weekend. Det ret lune og grå novembervejr fortsætter.

På denne årstid skal man ikke have store forventninger til vejrets dejlighed. De færreste mennesker synes, at skyer, regn og tåge er dejligt. Men statistikken (november i årene 2006 til 2015) siger 21 nedbørdage og dagtemperaturer på cirka 8 grader. Så er niveauet lagt.

Fredag

Der vil være tåget nogle steder først på dagen, og mod sydvest kan der komme lidt sol. Ellers står den på skyer og ingen regn. Om eftermiddagen kommer der let regn flere steder, nok fortrinsvis vest for Storebælt. Der kan komme sprækker i skydækket hist og her, men skyerne vil dominere det meste af landet. Temperaturerne vil komme op mellem 8 og 11 grader og vinden vil langsomt tiltage fra sydøst.

Lørdag og søndag

Lørdag fortsætter det skyet og i løbet af dagen kommer der regn i Jylland og på Fyn. Længere østpå holder det fortsat tørt. Frisk sydøstlig vind og temperaturen vil ligge mellem 8 og 11 grader. Natten til søndag ligger regnen fortsat i den vestlige del af landet, men prøver at komme til Sjælland i løbet af søndagen. Det er dog ikke kraftig regn. Jævn sydøstlig vind og 9 til 12 grader.

Ikke mange ændringer i den nye uge

Uge 46 ser vejret ikke ud til at ændres ret meget. Temperaturene vil ligge mellem 8 og 12 grader, mens nætterne byder på mellem 2 og 8 grader. Skydækket vil det meste af ugen fortsat hænge tungt over Danmark, men i perioder kan der komme lidt sol, særligt mandag. De relative svage vinde  bliver byttet ud med friske vinde efterhånden fra syd og sydvest.