Fotoarkiv

Se kortet: Her kan man få op til 25 grader i dag

Det gælder om at nyde dagens sommerlige temperaturer, som stedvis kan ramme 25 grader, for alt tyder på, at det formentlig bliver den sidste af sin slags i et stykke tid.

Lavtryk pumper varme op fra syd

Vi kan takke lavtrykket, der senere i dag bevæger sig ind over Jylland for det lummervarme sommervejr. Lavtrykket sender nemlig varme op over den sydlige del af landet, som i øvrigt er blevet ramt af kraftig regn og torden.

Viser radar overlagt med forventet temp.
Viser radar overlagt med forventet temp.

Lavtrykket har nemlig sendt en varmfront op over den syd og østlig del af Danmark, hvorfra varmen bliver pumpet op over os fra syd og sydøst.

Op til 25 grader

Varmen bliver dog ikke ligelig fordelt i dag. Mens man mod nord og vest må forberede sig på mange skyer og byger ved blot temperaturer mellem 14 og 18 grader, så kan man mod sydøst få lokalt op til 25 grader. Det kunne meget vel ske på Lolland, Falster samt på det centrale Sjælland. Dermed er der udsigt til årets sjette sommerdag.

Forventet temperaturer i dag. Foto: WXCHARTS
Forventet temperaturer i dag.
Foto: WXCHARTS

Da luften er meget ustabil vil muligheden for regn og tordenbyger være til stede det meste af dagen, inden en koldfront sidst på dagen passerer ned over landet fra nordvest. Herefter er der ikke umiddelbart udsigt til temperaturer op til 25 grader, dog kan den kommende weekend byde på sommerligt vejr, med temperaturer op mellem 17 og 24 grader.