Arkivfoto Foto: Hanne Majlandt

Se kortene: Sådan rammer stormen Knud fredag

Et kraftigt stormlavtryk skal i morgen passere lige nord om Danmark. Det giver os en overgang fuld storm med vindstød et godt stykke over orkanstyrke.

TV2 Vejret skriver følgende:

“Et lavtryk er under hastig udvikling på sin vej fra Storbritannien over Nordsøen til Danmark. I den forbindelse kommer vinden til at tiltage kraftigt og ender med at give dele af Danmark regulær storm fredag eftermiddag og aften.

Storm langs den jyske vestkyst

Stormen Knud udvikler sig til en storm, får man først at mærke over den vestlige del af Jylland, hvor vinden allerede fra middagstid fredag vil give vindstød af stormstyrke fra syd og sydvest.

Det er dog kun begyndelsen på en endnu mere blæsende eftermiddag, hvor middelvinden kan nå fuld storm.”

Ifølge de seneste prognoser rammer stormen et område mellem Fanø og Hanstholm i løbet af eftermiddagen, mens den i de tidlige aftentimer breder sig til Jammerbugten og Skagerrak.

Stormen Knud – se animationen her

Klik på linket for at se animationen. Prognosen viser middelvinden fra fredag formiddag til fredag sent aften. Lyserøde farver illustrere middelvinde op mellem 25 og 32 m/s

Vinden kan en kort overgang endda nå stærk storm eller orkanstyrke, og vindstød der kan nå endnu højere op.

I resten af landet skal man ligeledes forberede sig på en blæsende fredag – generelt ventes middelvinden at nå op mellem 15 og 23 m/s (kuling), men vindstødene kan nå op mellem 25 og 32 m/s (storm)/stærk storm).