Foto: Niels Marius Andersen

Se kortene: Så lunt bliver det i weekenden

Der er lagt op til en ‘småsommerlig’ weekend, hvor temperaturen især søndag kan nå 18-19 grader flere steder.

Tropisk storm sender varme op til os

I weekenden bevæger orkanen ‘Ophelia’, som ligger i Atlanterhavet sydvest for Azorerne, sig meget usædvanligt videre op mod Irland og Storbritannien, hvorved lunt ‘sommerlig’ luft vil blæse frem mod Danmark fra sydvest.

Det kan få temperaturen til at stige til mellem 13 og 17 grader, og ganske lokalt kan man i Jylland og på Nordsjælland nå 18 grader. (se kortet nedenfor)

Prognose for temperaturen lørdag eftermiddag. Foto: Wetterzentrale
Prognose for temperaturen lørdag eftermiddag.
Foto: Wetterzentrale

 

Endnu varmere søndag

Endnu lunere luft strømmer op over os søndag, når luften hentes fra Sydvesteuropa. Her vil temperaturen generelt nå op mellem 25 og 30 grader. Knap så hedt bliver det herhjemme – vi “nøjes” med op til lokalt 19-20 grader, og lunest bliver det formentlig igen i det centrale Jylland og på Nordsjælland.

Prognose for temperaturen søndag eftermiddag. Foto: Wetterzentrale
Prognose for temperaturen søndag eftermiddag.
Foto: Wetterzentrale

Selvom 20 grader ikke er hverdagskost herhjemme, så er det dog langt fra rekordvarmt. Vi skal tilbage til oktober 2014, hvor vi to dage i træk målte temperatur på eller lige over 20 grader.

Skolernes efterårsferie starter lunt

Det lune og ganske stabile vejr, ser ud til at hænge ved ind i den nye uge. Mandag ser det ud til at varmen topper med temperaturer op mellem 15 og 20 grader. Højtrykket bliver dykker lidt mod syd i løbet af tirsdag og onsdag, hvorved fronter og lidt køligere luft ventes at strømme frem til os.