Særdeles kold weekend med mulighed for vinterens første sne

For bare to uger siden kunne vi høste temperaturer på mellem 18 og 24 grader, og nu er der udsigt til måske vintersæsonens første sne.

Tv2 Vejret skriver følgende:

“I kølvandet på det lavtryk, som giver udbredt regn fredag, strømmer kold luft fra nordøst ned over Danmark allerede fra lørdag morgen.

Lørdag med blæst og koldt vejr

Enkelte prognoser viser, at nedbøren lørdag morgen og formiddag kan gå over i slud over det nordøstlige Sjælland, når kold og tør luft strømmer over Øresund fra Skåne. Samtidig vil det blive ganske blæsende over Kattegat med op til hård vind eller kuling fra nord og nordøst.

Kombineret med temperaturer på omkring fire-fem graders varme vil den følte temperatur, den såkaldte chill-effekt, være sammenlignelig med let frost.

Efter en pænere lørdag eftermiddag, hvor det efterhånden klarer op, venter der en kold nat til søndag.

For første gang i dette efterår kan temperaturen falde til under frysepunktet i en stor del af landet – ligesom det bliver fjerde nat med frost – og lokalt kan temperaturen nå ned på cirka tre minusgrader.

Sneen kan falde natten til søndag

I takt med at den kolde luft strømmer ned over Danmark, vil luften over sin passage af de lune farvande blive ustabil, og det kan give anledning til byger.

Her kan vinterhalvårets første sne falde indtil søndag middag. Lokalt kan der også falde enkelte slud- og snebyger over Sjælland. I det sydlige Sverige får man derimod udbredt snefald med over 20 centimeter sne. Foto: TV 2 VEJRET

Bygerne kan i den kolde luftmasse falde som både regn, slud og tøsne, og kommer man et lille stykke ind i landet, er det sandsynligt, at sneen vil kunne lægge sig i et fint lag på jorden.”

Søndagen fortsætter i det kolde spor med mulighed for slud og tøsne-byger ved de østvendte kyster. Temperaturen vil maks komme op mellem 2 og 6 grader. Natten til søndag kan igen byde på frost flere steder, inden den nye uge atter bliver lunere med vinde fra syd og sydvest.

Kilde: TV2 Vejret

Læs den fulde artikel her: http://vejr.tv2.dk/2018-10-26-sne-kan-ramme-danmark-i-weekenden