Relativ lun uge krydret med mange skyer

Det halvlune efterårsvejr vil præge resten af uge 45, og det hele krydres med skyer og kun lidt sol af og til.

November er en måned, som kan byde på mange forskellige vejrtyper lige fra regn over blæst til sne.

Højtryk er skyld i det tunge skydække

Det lune novembervejr skyldes nok især, at højtryk over Danmark på denne tid af året ikke ubetinget er lig med solskin på samme måde som i sommerhalvåret.

De kommende dage ser dog ud til at adskille sig fra det typiske novembervejr ved at byde på ret lunt vejr i forhold til tiden på året.

Lunt luft fra sydøst

Et højtryk, som ligger over de baltiske lande, sender nemlig varm luft fra det østeuropæiske kontinent op mod Danmark og derfor kan temperaturen komme op på mellem 9 og 13 grader, lokalt endda 14 grader midt på ugen.

Det vil generelt ikke blæse særligt meget kun en svag til jævn vind fra retninger mellem sydøst og øst, da vi har højtrykket tæt på os.

Skydække er en novembergyser

Det, der er sværest at forudsige flere dage i forvejen, er, hvor meget skyerne vil fylde på himlen. Der kan i de første nætter dannes tåge og solens styrke er nedadgående og derfor er der mindre energi til at opløse tåge. Desuden kan modellerne have besvær med at forudsige, hvor mange skyer der dannes.

Lige nu ser solen ud til at skinne i varierende mængde både tirsdag og onsdag.

Svag front på torsdag

På torsdag trænger en svag front ind over os fra vest. Der kommer derfor mange skyer op ad dagen og der kan falde en smule regn. Samtidig falder temperaturen til mellem 6 og 10 grader, hvilket er omkring eller lige over normalen for november måned.