Prognoser viser fortsat spænding om julevejret

Prognoserne er her en uge før juleaften stadig ikke enige omkring hvordan julevejret bliver. Prognoserne har alt fra mildt og stormfuldt til koldt og vinterligt julevejr.

Endnu usikkert

En del prognoser viser dog at der kommer nedbør til Danmark i dagene før selve juleaftensdag, men dette ser ud til at falde mest i form af regn eller slud.

I går var prognoserne i en noget anden julestemning. Hér viste flere prognoser sne til Jylland omkring den 22-23 december, men nu ser mildningen ud til at slå igennem landet før tid, og dermed vil det meste af nedbøren falde som ‘kold’ regn.

Spændingen findes, som man også kan se på kortet nedenunder, i hvorvidt den kolde luft breder sig ned over Danmark, og kan bibeholdes længe nok til at vi kan få en lokal hvid jul, fordi den landsdækkende hvide jul er ret usandsynlig på nuværende tidspunkt.

Kortet viser fordelingen af kold og varm luft. Danmark ligger i den varme. GFS 06Z Fotokilde: WxCharts
Kortet viser fordelingen af kold og varm luft. Danmark ligger i den varme.
GFS 06Z
Fotokilde: WxCharts

Der skal lidt held til, som det ser ud lige nu er en forholdsvis lille chance for en hvid jul i år. Det skal dog siges at der er mange usikkerheder omkring julevejret, og prognoserne er heller ikke enige, så det er stadig for tidligt at slå fast om julen enten bliver hvid eller grøn, for prognoserne ændre sig, i øjeblikket, flere gange om dagen.