Opklaring vestfra – mens regnen fortsætter mod øst

Det er en ret grå søndag morgen og formiddag mange steder. Og der var formentlig næsten ingen, der så pinsesolen danse her til morgen.

Front driller

Regnen siler ned over det syd- og centrale Sjælland. Flere private målestationer melder om over 20 mm på ganske kort tid, mens DMIs officielle vejrstationer melder om 5-7 mm.

Over 24 mm på få timer (privat vejrstation). Foto: DMIs borgervejr

Dermed falder regnen ganske lokalt, men med et højt intensitet.

Skyerne og regnen er blevet dannet i forbindelse med en frontzone, der adskiller lun og fugtig luft mod øst og koldere vejr mod vest.

Det betyder at man i de østlige egne dagen igennem må belave sig på masser af skyer og perioder med regn, som stedvis kan blive kraftig og lokalt endda indeholde et tordenbrag eller to.

Nedbørsprognose søndag kl. 15 Foto: Danmark Vejret

Opklaring vestfra

Mens man østfor Storebælt får tunge skyer og regn, så vil en opklaring inden for de kommende timer sætte ind ved Vestkysten. Det betyder derfor, at man i Jylland og på Fyn får sig en ganske hæderlig eftermiddag med nogen sol, men i forbindelse med solopvarmningen kan der dannes byger det nord og østjyske, ellers overvejende tørt.

Temperaturen bliver dog behersket i hele landet – generelt mellem 14 og 19 grader de fleste steder. Køligt bliver det ved den jyske vestkyst, hvor vinden blæser direkte ind fra Nordsøen.

Hæderlig grundlovsdag

I morgen er for mange en ekstra ‘fridag’, og den ser faktisk ganske fornuftig ud.

Det starter ganske fint med nogen eller en del sol, men med solens hjælp bliver der i dagens løb dannet skyer, som sidenhen vokser sig store nok til, at det kan begynde at dryppe. Derfor vil der i morgen eftermiddag være risiko for byger flere steder, især i det midt- og østjyske. Og generelt vil der tilmed være flere skyer på himlen. Temperaturen kommer op mellem 15 og 20 grader og så får vi en let til frisk vind fra sydvestlige retninger.

Nedbørsprognose mandag eftermiddag Foto: Danmark Vejret