Lun weekend skal nydes – kølig og ustadig efterårsferie

Varmen i disse dage er noget ud over det sædvanlige, men langt fra rekordagtigt. Allerede søndag fortrænges varmen, og skolernes efterårsferie bliver med kølige temperaturer og ustadigt vejr.

Lun lørdag

Ifølge prognoserne kan Sønderjylland forvente helt op til 22 °C i løbet af den første weekend i efterårsferien, hvor et højtryk over Baltikum sender varm luft op over Danmark fra sydøst og syd. Det sker kun en gang hvert 18. år, at temperaturen i Danmark når op på eller over 23 °C i oktober. Så hvis du har planlagt, at du skal besøge Dybbøl Banke, Sønderborg Slot eller se fænomenet Sort Sol ved Vadehavet, så husk hellere solbrillerne end uldsweateren.

Koldfront gør kål på varmen

Også resten af landet vil i den første weekend af efterårsferien få solrigt efterårsvejr med temperaturer over de 20 °C, men allerede søndag eftermiddag og aften vil en koldfront passere landet vestfra og skubbe den varme, tørre luft mod øst.

Femdøgnsprognose.
Foto: Danmark Vejret

Fra mandag og resten af efterårsferien vil vejret i hele landet derfor være præget af køligt luft, men der vil også være dage med lidt solskin.  Dagtemperaturer mellem 8 og 14 °C og om natten mellem 3 og 10 °C.

Hvis det sommerlige vejr i starten af efterårsferien giver dig mod på en tur i vandet, kan du forvente at blive mødt med en halvkølig vandtemperatur på 10 til 12 °C, hvilket er ganske normalt i oktober trods den varme sommer.