Sne i Herning 2. januar 2017 Foto: Wanda og Ole Sørensen

Lokale snebyger gav os vinterens første sne

Vi skulle helt frem til den 21. november, før dele af landet fik vintersæsonens første sne.

Mange steder stod man tirsdag morgen op til rim og isglatte veje samt rimtåge – og enkelte steder også med sneglatte veje.

Det hele skete på Nordsjælland nærmere bestemt i Helsingør-området, hvor byger fra Kattegat drev ned over den nordlige del af Sjælland, og gav lokale hvide byger ved 6-tiden.

Kølig nat

Det var generelt en kold nat og tirsdag morgen i den nord og østlig del af landet. Lidt ud for Helsingør på Sjælsmark blev der målt minus 1,9 grader.

Koldest blev det dog i den østlig del af Jylland. Ved Aarhus Lufthavn på Djurs fik man nattens laveste temperatur med minus 3,9 grader.

Sneen faldt samme dato som i 2015

Ifølge TV2 Vejret er det faktisk trejde år i træk, at vinterens første sne falder i november. Sidst år faldt vinterens første sne den 6. november, mens dén faldt 21. november i 2015.

Privatfoto: Vinterens første sne faldt tidligt tirsdag morgen i Helsingør den 21. november 2017.
Kilde: TV2 Vejret

 

Lunere vejr på vej

Temperaturen er nu stigende og vi når i dag op mellem frysepunktet og 6 graders varme. Kulden vil i løbet af i aften og i nat blive skubbet væk fra dansk område, når en varmfront passerer landet vestfra, og så er det betydeligt mildere luft vi får. Både onsdag og torsdag kan temperaturen flere steder nå op over 10 grader – dog ser det ifølge de seneste prognoser ud til, at det vinterlige vejr vender tilbage i løbet af weekenden.

Varmen slår igennem fra sent tirsdag aften.
Vejrkort viser temperaturen i 1.500 meters højde torsdag.
Foto: WXCharts.