Fotoarkiv

Kraftigt uvejr rammer dele af landet i aften

Et kraftigt uvejr har kurs mod Danmark, og rammer især den sydvestlig halvdel af landet sent lørdag eftermiddag og aften.

Tv2 Vejret skriver følgende:

“Heden og tørken har i allerhøjeste grad indtaget Danmark, men nu er der håb for nedbør over visse dele af landet.

Regnen kommer dog ikke til at falde stille og roligt, men derimod i form af kraftige regn- og tordenbyger, som rammer Danmark lørdag eftermiddag og aften.

Skybrud, masser af lyn og kraftige vindstød

De kraftige regn- og tordenbyger vil bevæge sig op over den sydvestlige del af landet i løbet af lørdag eftermiddag, som også er det område af landet, der vil blive hårdest ramt.

Prognose for nedbør lørdag sent eftermiddag og frem til søndag morgen.
Kilde: Kachelmannwetter

Bygerne vil mange steder kunne give nedbør af skybrudskarakter, hvor der falder mindst 15 millimeter regn på 30 minutter.

Kan påsætte naturbrande

Derudover vil bygerne være med torden, og lynnedslag kan potentielt antænde nye naturbrande i det knastørre landskab. Lokalt kan der også være hagl i forbindelse med de kraftige byger.

Kraftige vindstød

Ydermere blæser det kraftigt et par hundrede meter over Danmark lørdag, og disse kraftige vinde kan nå ned til overfladen som voldsomme vindstød, der kan nå hård eller stormende kuling.

Derfor er det en god idé at sikre eventuelle havetelte, trampoliner og andre løse genstande, der let kan blæse væk.”

 

Du kan læse den fulde artikel på Tv2: http://vejr.tv2.dk/2018-07-27-saadan-kan-uvejr-med-regn-og-torden-ramme-danmark-loerdag

Skribentkilde: TV2 Vejret

Prognosekilder: Kachelmannwetter