Arkivfoto Foto: Hanne Majlandt

Kraftig regn og vindstød af stormstyrke rammer os i nat og mandag

Et kraftigt blæsevejr med kraftig regn har kurs mod Danmark og rammer dele af landet i nat, og mandag morgen til hele landet.

I løbet af i nat blæser det gradvist op fra syd samtidig med, at et større regnvejr breder sig fra vest. Det giver i første omgang den vestlig del af landet kuling eller stedvis hård kuling med vindstød af storstyrke.

Forventet vindstød mandag kl. 03-06. Foto: Danmark Vejret
Forventet vindstød mandag kl. 03-06.
Foto: Danmark Vejret

Ud på de sene nattetimer (natten til mandag) breder regnen og det kraftige vindfelt sig til resten af landet – så man mandag morgen står op til regn og rusk mange steder.

Forventet vindstød mandag kl. 06-09. Foto: Danmark Vejret
Forventet vindstød mandag kl. 06-09.
Foto: Danmark Vejret

Generelt vil hele landet mandag morgen og formiddag opleve frisk vind til kuling fra syd, som i Kattegat kan nå hård kuling. Og stedvis kan vindstødene nå stormstyrke, ellers forventes der vindstød mellem hård og stormende kuling.

I forbindelse med regnvejret og de efterfølgende byger, der mandag eftermiddag og aften strømmer ind vest, ventes der at falde et sted mellem 10 og 30 mm, lokalt endda mere.

Samlet nedbør til og med mandag. Foto: Danmark Vejret
Samlet nedbør til og med mandag.
Foto: Danmark Vejret

Kan give restriktioner på broerne

Med udsigt til kraftig blæst og ikke mindst nogle kraftige vindstød fra syd, kan der meget vel blive indført restriktioner på Storebæltsbroen og Øresundsbroen.

Først i løbet af mandagen drejer vinden mod sydvest og vest, og så er det i højere grad trafikken på nord-syd-orienterede broer, som kan blive påvirket.

Ustadig og blæsende uge

Mandagens regn og blæst er startsskuddet til en særdeles våd og blæsende uge, hvor flere fronter skal passere landet med regn og blæst.