Arkivfoto Foto: Mark Honoré

Kold vinterluft på vej – så koldt bliver det

Vi har nu passeret halvdelen af vinteren, og først nu, kommer der for alvor kulde og stedvis sne til Danmark.

Tv2 Vejret skriver følgende:

“Den varmeste jakke, hue, handsker og halstørklæde har der ikke været meget brug for denne vinter, men for første gang denne sæson er der vedholdende kulde på vej.

Allerede fra i dag begynder vintervejret. Dagen begynder godt nok med slud og regn og temperaturer mellem 1 og 4 plusgrader, men senere på dagen falder temperaturen, og der begynder at komme sne. Torsdag aften er der frost i hele landet, og stedvis vil man få snebyger.

Fredagen ser solrig ud, og temperaturen vil toppe midt på eftermiddagen mellem 1 og 4 grader. De laveste temperaturer ses i Østdanmark, og nogle steder vil det kun være kort tid, at temperaturen er over frysepunktet.

Vinterkulde med blå himmel og solskin i weekenden

Weekenden er ligesom fredagen præget af et højtryk med ganske pænt vejr og mange solskinstimer. Temperaturen ser ud til at toppe lige over frysepunktet, men både lørdag og søndag morgen kan temperaturen komme ned under 5 graders frost.

Dagsfrost og snebyger fra tirsdag i næste uge

Bedste bud er, at det bliver en anelse koldere, og at der begynder at optræde snebyger. Flere steder i landet vil temperaturen holde sig under frysepunktet hele tirsdag og onsdag, og faktisk så langt øjet rækker.

Foto: Danmark Vejret

På femdøgnskemaet står der -8, men i tilfælde af klart og stille vejr om natten kan temperaturen falde til under -10 grader. Det vil dog kun være lokalt, og hvor der er snedække.”

Læs den fulde artikel her: http://vejr.tv2.dk/2019-01-16-nu-er-kulden-paa-vej-se-her-hvor-koldt-det-bliver-hos-dig-den-naeste-uge

Kilde/skribent: TV2 Vejret