Intet sommervejr i sigte – kold luft strømmer ned over Danmark

Efter en varm og solrig juni, så tyder meget på, at juli går hen og bliver en kold en af slagsen – i al fald de kommende 10 dage.

Hvis man drømmer om at lufte sommerkjolen og sandalerne og nyde en dag på stranden, så skal man være ualmindeligt kuldetolerant for at kunne gøre det i den nærmeste fremtid.

Med temperaturer på omkring 18 grader tirsdag eftermiddag, så er det den varmeste dag, vi kommer til at opleve i det næste stykke tid.

Derimod strømmer koldere luft mod Danmark de kommende mange dage, og det vil i perioder gøre vejret nærmest efterårsagtigt.

Fastlåst vejrmønster

Den kommende periode vil vinden næsten overvejende blæse fra vest og nordvest, og det vil konstant bringe kølige luftmasser fra det nordlige Atlanterhav i retningen af Nordeuropa og Danmark.

Samtidigt står flere lavtryk i kø for at bevæge sig tæt forbi landet, og det vil i perioder give både regn og byger – og derudover også masser af blæst.

Blæsende de kommende dage

Lavtrykkene vil de kommende dage give en hel del vind. Især torsdag ser lige nu ud til at kunne blive ret så blæsende, med frisk vind til kuling fra vest og nordvest, samtidig med at vindstødene kan nå op nær stormstyrke.

Forventet vindstød torsdag den 4. juli. Gule og rødlige farver illustrerer vindstød på mellem 14 og 20 m/s. Foto: WxCharts

Det næste blæsevejr kommer lørdag, hvor endnu et lavtryk sørger for en særdeles kraftig vind fra nordvest og vest. Her har flere modeller stedvis hård kuling ved kysterne i middelvinden, mens vindstødene sagtens kan nå storm eller lokalt stærk storm.

Forventet vindstød lørdag den 6. juli. Rødlige og lilla farver illustrerer vindstød på mellem 20 og 27 m/s. Foto: WxCharts

Dermed er der langt til egentligt sommervejr.