Fotoarkiv

Genoplev sommervarmen time for time: Over 25 grader og kraftige tordenbyger

For første gang i år fik vi termometeret op over 25 grader. Dermed fik vi årets første sommerdag samt årets varmeste dag. Varmen kom dog ikke uden regn og torden. Fra tidlig torsdag aften bevægede et relativ kraftigt tordenvejr op igennem Storebælt, der gav anledning til masser af lyn og nedbør.


 

Op til 25 grader

Igår nåede termometeret 24,3 grader, som dermed var meget tæt på en officiel sommerdag (temperatur mindst 25 grader). I dag strømmer endnu lunere luft op over Danmark og vi har derfor stor chance for både årets varmeste dag samt en rigtig sommerdag.

Lunest bliver det over den sydlig og østlig Jylland samt på Midtfyn og på det centrale Sjælland. Her viser de nyeste prognoser, at temperaturen kan ramme 25 grader, lokalt endda 26 grader.

Forventet temperaturer i eftermiddag. Foto: Danmark Vejret
Forventet temperaturer i eftermiddag.
Foto: Danmark Vejret

Det kunne også saktens være på Bornholm, at man i eftermiddag kan gardere sig for en rigtig sommerdag. Temperaturen på Hammer Odde Fyr ligger her kl. 10.00 på 22,7 grader.

Grundet en koldfront i Nordsøen, der langsomt bevæger sig mod øst, vil det blive noget køligere på de kanter.

Regn og tordenbyger

Hvis man bor i Jylland og på Fyn samt på det vestlig Sjælland, så gælder det om at nyde sommervarmen. I den varme og ustabile luft, vil der i eftermiddag kunne dannes kraftige regn og tordenbyger, der er derfor risiko for skybrud.

Nedbørsprognose (gule områder risiko for skybrud)
Mediekilde: vejrcentral.dk

Varmen fortsætter

De kommende par dage vil varmen fortsat kæmpe en brag kamp om, at holde grebet om Danmark. Derfor er der størst risiko/chance for endnu flere sommerdage i den østlig del af landet, mens regn og torden kan berøre i de vestlige egne.