Flere landsdele har nu sikret sig en hvid jul

Både den 22. december og lillejuleaftensdag har det sneet i flere landsdele, og her juleaftensdag tidlig på formiddagen ligger der fortsat et fint snedække, som kan sikre en lokal hvid jul.

TV2 Vejret skriver følgende:

“Det drejer sig om et bånd fra Vendsyssel mod sydøst over Nordsjælland og dele af Københavnsområdet samt Bornholm, som fik nysne lillejuleaftensdag.

Snedybderne varierer fra mellem en halv centimeter og op til cirka fem-seks centimeter sne, og derfor er den lokale hvide jul så godt som sikret for en del af danskerne.

Det er første gang siden 2012, at der overhovedet ligger sne nogle steder i landet juleaftensdag. I julen 2014 kom sneen få timer for sent, og vi skal otte år tilbage – til 2010 – for sidst at finde en landsdækkende hvid jul i Danmark.

Kold morgen og glatte veje

I takt med at en opklaring har bredt sig ned over landet fra nord i nattens løb, så har kombinationen af klart vejr og stedvis snedække, fået temperaturen til at falde til godt under frysepunktet i den nord- og østlige del af landet.

Koldest har det været i Sjælsmark i Nordsjælland, hvor temperaturen har været nede på -4,2 grader, men mange andre steder i landet har termometret vist mellem én og fire frostgrader.”

ARTIKLEN OPDATERES LØBENDE

Læs den fulde artikel her: http://vejr.tv2.dk/2018-12-24-snedaekke-og-frostvejr-her-ligger-julesneen

Kilde/skribent: TV2 Vejret