Billedet er taget i Hammel den 26. november 2013. Foto: Mike Madsen

Decideret kold luft på vej mod Danmark

Har man endnu ikke fået skiftet til vinterdæk, så er det på høje tid at gør det nu. Kold nord- og nordøstenvind vil fra weekenden strømme ned over landet.

Tv2 Vejret skriver følgende:

“Mange føler nok allerede, at det er hundekoldt, når de cykler eller går i det blæsende vejr – især hvis man har glemt vanterne. Men det er ikke rigtigt koldt, for det er kun den følte temperatur, som er under nul grader.

Det bliver til gengæld for alvor koldt de kommende dage, når decideret kold luft blæser frem mod Danmark – og man skal til at tænke på, at frosten kan give de første problemer med sprængte vandrør og frosne kabler på cyklen.

Koldere frem mod og hen over weekenden

Det er dog for alvor torsdag aften, natten til fredag og fredag morgen, at vi med stor sandsynlighed får frost mange steder, og sidst på weekenden har vi muligvis udsigt til de hidtil laveste temperaturer i dette vinterhalvår.

Med svage vinde fra nordøst og generelt klart vejr kan temperaturen nemlig falde til omkring fem-seks graders frost natten til mandag, og det er ganske hård nattefrost taget årstiden i betragtning.

Vejrsituationen lørdag den 24. november fra den amerikanske vejrmodel GFS. Den viser iskold luft, som strømmer frem til Danmark fra nordøst. WXCHARTS

Højtryk sender luft fra Østeuropa mod Danmark

Efter weekenden fortsætter det kolde vejr, i hvert fald til at begynde med, og det er måske først om 10 dages tid, at lidt mildere vejr kan være på vej vestfra, men dette er endnu ret usikkert.

Forklaringen på det kolde vejr i den kommende uges tid er, at et højtryk blokerer for milde vinde fra Atlanterhavet.

Vinden blæser derved ind over Danmark fra primært østlige retninger, og mod øst er det blevet koldt.”

Vejrsituationen mandag den 26. november fra den amerikanske vejrmodel GFS. Den viser iskold luft, som strømmer frem til Danmark fra nordøst. WXCHARTS